Anca Covaciu. EMBA. CIPD.

Leadership Coach. HR Expert. Trainer Managing Partner Leadership Focus

anca.covaciu@leadershipfocus.ro

Leadership Coach, Expert HR, Trainer cu certificari locale si internationale, domeniile principale de expertiza fiind: Leadership, HR, Comportament de organizatie (Organizational Behavior). Am o experienta de 20 ani de lucru in domeniul privat ca si Director de HR in industrii precum: Engineering, Oil&Gas, Pharma & Medical Devices. Am lucrat de asemenea in sectorul ONG pentru organizatii preocupate de ingrijirea si dezvoltarea oamenilor, sustinuti fiind de surse guvernamentale internationale (ex. UK si EU). Pe tot parcursul carierei am lucrat pentru dezvoltarea personala si profesionala a liderilor si echipelor lor, inclusiv Directori Generali si echipe senioare de leadership. M-am bucurat sa fac parte din echipele companiilor internationale 3M Corp, Hoffmann La Roche, Zentiva/Sanofi, Enel, Novartis, Alcon si locale FIMAN, Prospectiuni SA. Lucrand cu pasiune in domeniul meu am obtinut un premiu local acordat de HR Club in anul 1999 in categoria ‘Cel mai bun angajator (3M, Corp) pentru conditii de motivare si stimulare a performantei’ si un premiu international de la ALCON in categoria ‘HR Breakthrough Awards’ pentru programul de “Design organizational pentru Cresterea Afacerii”. Am lucrat ca si HR Director in Romania, Slovenia, Croatia, Bosnia, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Ukraina. Ca si Consultant am lucrat pentru industrii precum: High Tech, Pharma, Constructii, Publicitate, Energie, Petrol si Gaze.

Sunt absolventa a Institutului Politehnic Bucuresti (1996) si a programului MBA al Washington University US si ASEBUSS Romania (2003). Detin formari la Universitatile Bradford (1995) si Durham (1996) din UK pentru Dezvoltare Manageriala si Antreprenoriat. Sunt Coach executiv si sistemic cu formari successive (2014, 2019, 2020), membru al ICF (International Coach Federation, 2020) si absolvent CIPD, UK (2021). Sunt certificata pentru a lucra cu metodologia DISC de la Persolog, Germania (2020), pentru Inteligenta Emotionala de la Genos University (2020) si Agile HR de la ICAgile (2020).

Sunt pasionata de dezvoltare personala, iubesc oamenii si lucrez voluntar pentru cresterea micilor afaceri din Romania. Motto-ul meu este: “o problema are intotdeauna mai mult de o solutie”. Scriu articole profesionale in presa locala de specialitate (https://revistacariere.ro/leadership/relatia-lideri-hr-in-trei-posibile-abordari-cum-pot-fi-gestionate-in-binele-organizatiei/).

Am o misiune personala de a imbunatati organizatiile prin oameni si comportamentul lor in mediul profesional. De aceea contribui in emisiunea TV “Intre prieteni” cu Dana Istrate de la Metropola TV cu subiecte precum: piata muncii, integrarea diverselor generatii de lucratori la locul de munca, dezvoltarea abilitatilor de leadership si alte comportamente organizationale (comunicare, gestiunea conflictului, inteligenta emotionala, organizarea timpului etc). Un exemplu, aici facebook.com/metropolatv/videos– de la minutul 08.00)

Contacteaza-ma la: anca.covaciu@leadershipfocus.ro.