Consiliere cariera

Consiliere cariera

Servicii de consiliere in cariera

CE ESTE CONSILIEREA DE CARIERA, CUM SE DESFASOARA SI CE IMPLICA?

Consilierea de cariera este un proces care urmareste sa ajute o persoana sa-si gestioneze in mod optim traseul de educatie si invatare, schimbarile legate de munca (cariera) si intr-un final, calatoria prin viata.

Consilierea in cariera include o combinatie de instrumente care includ: interviu (discutie focalizata in timpul consilierii), evaluari psihometrice (denumite adesea teste psihometrice), chestionare de aptitudini, cu ajutorul carora se evalueaza valorile, personalitatea, abilitatile, interesele si aptitudinile.

Evaluarile psihometrice (sau testele) ofera informatii valoroase despre client in numeroase domenii. In continuare, in timpul interviului focalizat pe subiect dintre client si consilier, se aduc toate informatiile impreuna, descoperind perspectivele personale ale clientiului, ajutandu-l sa inteleaga care sunt valorile lui profesionale, stilul de munca, motivatiile, abilitatile, punctele forte dar si cele vulnerabile, precum si modul in care acesti factori (precum si altii), ii influenteaza alegerile profesionale si de cariera.

CE INCLUDE PACHETUL DE CONSILIERE?

CUI SE ADRESEAZA CONSILIEREA IN CARIERA?

Elev, student, masterand, adult tanar ( 13-30 ani), daca:

Consiliere elev, student, masterand
Consiliere de cariera adult

ADULT, PROFESIONIST INTEGRAT INTR-UN LOC DE MUNCA SAU NU

Multi adulti decid cu privire la o schimbare de cariera la un moment dat in viata lor, fie urmadu-si o preferinta personala , fie datorita unor circumstante speciale. Procesul tau de alegere a unei cariere poate fi marcat de confuzie si indecizie, deoarece:

Consiliere de cariera pensionari

RETRAS DIN ACTIVITATEA PROFESIONALA. CE URMEAZA?

Astepti cu nerabdare sa te pensionezi sau te-ai pensionat deja. Ai mai mult timp liber si nu stii cum il poti utiliza cu folos pentru tine. Pensionarea poate aduce un stres atunci cand noutatea pe care o aducea profesia si locul de munca a disparut.

Folosind consilierea de cariera si instrumentele noastre psihometrice iti poti identifica trasaturile si tipul de personalitate, valorile si motivatiile pentru a determina ce anume ti se potriveste cel mai bine pentru timpul liber pe care il ai la dispozitie. Astfel, poti folosi aceasta perioada de viata ca pe o trambulina pentru o noua etapa implinitoare in viata ta.

CE INSTRUMENTE FOLOSIM?

In Pachet includem evaluarea personalitatii pentru a identifica modul in care aceasta influenteaza alegerea de cariera. La nevoie, cu ajutorul anumitor instrumente psihometrice mai putem evalua si alti factori care contribuie la reusita in cariera, astfel incat planificarea viitorului profesional sa tinteasca catre ceea ce doresti, cu un plan de actiune clar si concis.

instrumente psihometrice DISPONIBILE:
Instrumente folosite
CINE LUCREAZA CU TINE?

Sunt Giana Pantiru, Psiholog cu specializare in Psihologie educationala si Consiliere de cariera pentru tineri si adulti si fondator al companiei S’Evolio destinata sprijinirii oamenilor sa-si gaseasca cel mai potrivit drum in viata, fie ca acesta este cel personal sau professional.

 Am absolving Facultatea de Psihologie la Universitatea Titu Maiorescu din Bucuresti si Facultatea de Inginerie Mecanica a Universitatii Politehnica din Bucuresti. Sunt Coach certificat (CBC si ANC, Romania) si Consilier de Cariera (GCDF (Global Career Development Facilitator) de la NBCC (National Board of Career Counsellors), SUA. Am o experienta de 17 ani de lucru in Managementul Reurselor Umane, timp in care am sprijinit si consiliat tineri si adulti pentru dezvoltare personala si profesionala si cariere de success. Am lucrat in companii precum CONNEX Romania si Cehia (actualmente Vodafone), DHL Romania, Leo Burnet  & Target, Mullen Lowe Group.

Cred ca evolutia de sine (s’evolio) este modul prin care orice om devine constient de valoarea proprie si de valoarea pe care o aduce siesi si lumii in care traieste. Fiinta umana are in potentialul sau resurse nebanuite pentru a se crea si re-crea pe tot parcursul vietii, devenind astfel tot mai bun in viata sa.

consiliere de cariera